Политика на приватност

Оваа политика на приватност го уредува начинот на користење и заштитата на информациите кои ги споделувате со godelicious.mk.

Сите информации кои ќе ги споделите со веб страницата ќе бидат користени во согласност со оваа политика за приватност. Go Delicious може да ја смени политиката на приватност од време на време ажурирајќи ја оваа страница. За да бидете во тек со промените, повремено проверувајте на оваа страница. Оваа политика е ефективна од 07.09.2019 година.

Кои лични податоци ги собираме и што правиме со нив?

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата кориснички агент на прелистувачот да помогнат во откривањето на спам. По одобрувањето на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Каде се чуваат вашите информации?

Ние сме посветени на безбедно чување на вашите информации. Со цел да се спречи неовластен пристап или откривање, воведовме соодветни процедури за зачувување и обезбедување на информациите што ги собираме преку Интернет.

Личните информации дадени при оставање коментар се чуваат на нашите веб-сервери. Ние го користиме Next-Em како наша компанија за веб-хостинг кои имаат стандардна безбедност во индустријата.

Колачиња

Колаче е мала датотека што бара дозвола да се стави на хард дискот на вашиот компјутер. Откако ќе се согласите, датотеката е додадена и колачето помага да се анализира веб сообраќајот. Колачињата им овозможуваат на веб-апликациите да одговорат на вас како индивидуа запомнувајќи информации за вашите преференции.

Ние користиме колачиња за да ја следиме посетеноста на различните страници на godelicious.mk. Ова ни помага да ја подобриме нашата веб-страница и да ја прилагодиме на потребите на посетителите. Ние ги користиме овие информации само за статистичка анализа и потоа податоците се отстранети од системот.

Севкупно, колачињата ни помагаат да ви обезбедиме подобра веб-страница, овозможувајќи ни да следиме кои страници сметате дека се корисни, а што не. Колаче во никој случај не ни дава пристап до вашиот компјутер или какви било информации за вас, освен податоците што ќе изберете да ги споделите со нас.

Можете да изберете да прифаќате или одбивате колачиња. Повеќето веб прелистувачи автоматски прифаќаат колачиња, но обично можете да ја менувате поставката на прелистувачот за да одбијат колачиња ако сакате. Ова може да ве спречи да ја искористите целата веб-страница.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите на оваа страница може да содржат вградена содржина (на пр. Видеа, слики, статии, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува точно на истиот начин како посетителот да ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници може да соберат податоци за вас, да користат колачиња, да вметнат дополнително следење на трети лица и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Аналитика

Ние користиме Google Analytics за да следиме повеќе детали за тоа како се користи нашата веб-страница. Можеме да ја анализираме IP адресата, видот на прелистувачот, датумот / времето, посетените страници, количината на кликања, страниците што се однесуваат, страниците за излез и другите информации што се целосно анонимни.

Со кого ги споделуваме вашите податоци?

Ние нема да ги продаваме или дистрибуираме вашите лични информации на трети лица, освен ако немаме ваша дозвола или според законот се бара да го сториме тоа.

Колку долго ги задржуваме вашите податоци?

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. 

Линкови до други веб-страници

Нашата веб-страница може да содржи врски до други веб-страници од интерес. Сепак, откако ќе ги искористите овие врски за да ја напуштите нашата веб-страница, треба да знаете дека немаме никаква контрола врз таа друга веб-страница. Затоа, не можеме да бидеме одговорни за заштита и приватност на какви било информации што ги обезбедувате додека ги посетувате ваквите страници и на тие страници не се регулирани со оваа изјава за приватност. Треба да внимавате и да ја погледнете изјавата за приватност што се применува на другата веб-страница.

Како да се откажете?

Ако сметате дека информациите кои ги имаме за вас не се точни или се нецелосни, ве молиме контактирајте не.

Close Menu